Handleidingen

Start/nano aquarium

Met de aankoop van een mini-aquarium of nano cube bent u aquariumhouder geworden.Thuisgekomen kunt u het grind wassen in een emmer onder de kraan ( geen zeepsopemmer) Aquarium met water vullen tot ongeveer 3 cm onder de rand 

Overwennen Vissen

Gefeliciteerd met de aanschaf van deze vissen. Wij van Aquariumcentrum Holgen hebben ons best gedaan goede vissen voor u te scheppen en u geadviseerd wat betreft de houdbaarheid en de verdraagzaamheid ten opzichte van uw bestaande vissen.

Waterwaarden

Met dit beknopte overzicht proberen we u een klein beetje wegwijs te maken met de belangerijkste waterwaarden voor het aquarium.

Opstarten van een Juwel Aquarium

Middels deze beschrijving hopen we bij te dragen aan het succesvol opstarten van uw juweel aquarium. Tevens geven we wat tips om uw aquarium goed te onderhouden.

Het zoetwateraquarium en CO2

Vooral de CO2 bemesting in het aquarium is voor velen, die pas met een aquarium beginnen, nog een gesloten boek. Alleen al het woord CO2 maakt dat men zich onbehagelijk voelt. Dit is zeker onterecht, want een aquarium waarin een mooi plantenbestand goed moet gedijen, heeft een bepaalde hoeveelheid CO2 nodig. Want als tegenprestatie leveren deze gezonde planten de voor de vissen onontbeerlijke zuurstof.

Meer vragen?

Voor verdere vragen kunt u terecht op onze pagina met veelgestelde vragen. Indien gewenst, nodigen wij u ook uit om contact met ons op te nemen. U kunt onze contactgegevens vinden op de contactpagina of door op de onderstaande knoppen te klikken.